Related Posts with Thumbnails

Letak Iklan Nuffnang Statik

Wednesday, November 11, 2009

Iklan Nuffnang Statik

Adakah anda sudah mempunyai akaun Nuffnang.?.
Kalau ada, dimanakah anda letakkan iklan anda itu..(skyscraper)?

Kalau anda perasan, ada satu iklan nuffnang bagi format Skyscraper yang kedudukannya adalah statik dalam blog ini. Mesti la nampak kan pada sebelah kanan-bawah blog ini..:).


Anda scroll macam mana pun ianya tetap berada pada kedudukan itu. Kelebihan.? Nanti la aku cerita kat bawah, jom kita tengok cara yang yang perlu dilakukan untuk letak iklan nuffnang statik ini.


Owh, sebelum tu. Mungkin ada yang bertanya 'Letak iklan statik tidak menyalahi terma dan syarat Nuffang ke.?'

So ini jawapan dari nuffnang sendiri yang aku ajukan sebelum aku letak iklan statik dalm blog aku. So, lepas ni korang tak perlu la bimbang.:)

Yes, it is allowed for a blogger to place his ad unit static as shared by you. That position is no doubt desirable and advertisers would love to advertise on such placement.


However, bear in mind that the desirability for a Skyscraper ad unit is the same if it\'s placed;
- the top gadget of a sidebar
- visible upon loading of the page
- visible at all time (static ad)


As such, it doesn\'t really make a big difference, but nevertheless, advertisers will pay more attention to blogs which embed the ad units as a static ad.


Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive


Nuffnang Sdn Bhd

Cara-cara untuk letakkan iklan statik adalah seperti berikut.

1. Login akaun Nuffnang untuk pastikan kod iklan Nuffnang untuk Skyscraper

2. Copy kod di bawah, kemudian letakkan di HTML/javascript dalam blog anda
( Dashboard > Layout > Page elements > Add a gadget > HTML/javascript )




Letak Kod Nuffnang Sini
Penerangan :
i.) Nilai 5px boleh diubah. Nilai ini menentukan jarak dari bawah dan jarak dari kanan.
ii.)Masukkan kod iklan Nuffnang yang diambil dari step 1. (pastikan kod adalah untuk Skyscraper)

3. Save, kemudian lihat kesannya dalam blog anda.:)

Bagaimana, senang bukan..:)

-----------------------------------------------------------

Kelebihan meletakkan iklan secara statik.

1. Kebarangkalian untuk pengunjung melihat iklan itu adalah sangat tinggi. Kerana ianya muncul sentiasa walaupun scroll ke bawah.

2. Kebarangkali untuk klik juga adalah tinggi.

3. Advertiser lebih berminat untuk beriklan di blog anda.

4. Berdasarkan kepada no1,2 dan 3, maka earning anda pun akan bertambah..:)

7 comments:

Yanmie November 11, 2009 at 5:45 PM  

thanks rol, info yg sgt berguna.kita tau apa kelebihannye....eehehe..

Mr. Cuz November 11, 2009 at 6:58 PM  

weyh..aku nak tnya sat..blog unwanted tu hang punya ka??haha

eyna November 11, 2009 at 10:54 PM  

Oh i still dont know. Help me :')

mrs camillo November 13, 2009 at 1:48 PM  

thanks...

already done it. :)
really help a lot.

Post a Comment

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP